Terug

Diëtetiek

De diëtist is de specialist op gebied van voeding en diëten. Een dieet kan een bijdrage leveren aan het voorkomen of behandelen van de ziekte of klachten van uw kind. De diëtist geeft een persoonlijk advies en ondersteunt u en uw kind bij de uitvoering van het dieetadvies.

Contact

Als u voor uw kind een afspraak wilt maken op de polikliniek Diëtetiek, heeft uw kind een verwijzing nodig van een medisch specialist werkzaam in het WKZ en moet uw kind onder behandeling zijn bij deze specialist. 

Poliklinisch wordt de afspraak van uw kind bij de diëtist zo mogelijk gecombineerd met andere afspraken in het WKZ. De spreekuren van de diëtisten zijn zoveel mogelijk op dezelfde dagdelen als de spreekuren van de behandelend arts.  

Telefoon

Het secretariaat van de afdeling Diëtetiek is telefonisch bereikbaar via 088 755 66 09 op:

  • maandag 09.00 - 12.00 uur
  • dinsdag tot en met vrijdag 09.00-12.00 uur en 13.00-16.00 uur

Buiten deze tijden kunt u een bericht inspreken op het antwoordapparaat.

Email

U kunt het secretariaat van de afdeling Diëtetiek ook per e-mail bereiken via dietetiek@umcutrecht.nl.

Als u verhinderd bent voor een afspraak, geef dit dan zo tijdig mogelijk door. Het secretariaat maakt dan een nieuwe afspraak met u. 

Route

De spreekkamers van de diëtisten zijn verspreid over de poliklinieken in het ziekenhuis. Op de schriftelijke afspraakbevestiging of op de afsprakenkaart kunt u zien op welke locatie u en uw kind verwacht worden.

Bezoek aan de polikliniek tijdens COVID-19

Onze zorgverleners

Op de polikliniek zijn verschillende diëtisten werkzaam met eigen specialisaties en aandachtsgebieden. Wij streven ernaar dat uw kind behandeld wordt door een diëtist die gespecialiseerd is in de ziekte of de klachten waarvoor uw kind in het WKZ  komt.  

Tips voor het gesprek

Om samen met de arts te beslissen welk onderzoek of behandeling het beste bij u past, kan het helpen de '3 goede vragen' te stellen. Deze vragen zijn:

  • Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
  • Wat betekent dat in mijn situatie?

3 goede vragen