Terug

Allergologie

Op de polikliniek allergologie kunt u terecht voor een diagnose en behandeling van kinderen met allergie. De polikliniek allergologie is nauw verbonden met de polikliniek longziekten en dermatologie.

Mijn patiënt doorverwijzen

Bijzonder aan de polikliniek allergologie

Afstemming en samenwerking

Op de polikliniek allergologie stemmen we de verschillende aspecten van de allergie bij een kind direct op elkaar af.  Dit is belangrijk, omdat bij veel kinderen met allergie de problemen tegelijk voorkomen in meerdere organen of orgaansystemen, zoals de huid, het maagdarmkanaal, keel, neus, oren en de longen.

Er is een nauwe samenwerking met de afdeling dermatologie, immunologie en maag-, darm- en leverziekten (mdl) . Kinderartsen van deze afdelingen kunnen direct geraadpleegd worden als dat nodig is. Ook werken we veel samen met een kinderdiëtist.

Derdelijns-polikliniek

Op vrijdag is de derdelijns-polikliniek in samenwerking met de afdeling dermatologie. Op  deze dag wordt een kind gezien door meerdere zorgverleners en er vinden aansluitend onderzoeken plaats. Daarna bespreken verschillende zorgverleners met elkaar hun bevindingen (multidisciplinair overleg).

 • De allergoloog kan bij ernstig eczeem of andere huidaandoeningen de dermatollog om advies vragen.
 • Ook kinderartsen van andere specialismen hebben deze dag spreekuren. Hierdoor is het mogelijk dat een andere kinderarts meekijkt.
 • De kinder-diëtiste heeft spreekuur. Ook zij kan om advies gevraagd worden.
 • Indien nodig kunnen huidtesten of een longfunctie-onderzoek bij een kind gedaan worden.
 • Na afloop bespreken verschillende zorgverleners hun bevindingen (multidisciplinair overleg).

Contact

Wilt u een afspraak maken? U kunt de polikliniek allergologie telefonisch bereiken op: 088 75 540 75 

Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Als u een afspraak wilt maken op de polikliniek allergologie hebt u een verwijzing nodig van de specialist van uw kind.

Er is een portaal voor u ontwikkeld om, aan de hand van vragenlijsten, belangrijke informatie van tevoren door te geven. U krijgt voor dit portaal de inlogcodes wanneer de afspraak gemaakt is.

Patiëntenportaal

Acute hulp

Als er zich tijdens de behandeling van de aandoening van uw kind situaties voordoen waarbij u direct advies nodig heeft, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek allergologie en buiten kantooruren met uw huisarts. Deze verwijst u dan zo nodig door naar de afdeling spoedeisende hulp.
Belt u alleen naar de polikliniek als de klacht of vraag te maken heeft met de reden waarom uw kind bij ons behandeld wordt. Neemt u voor andere zaken contact op met uw huisarts.

Route

De polikliniek allergologie vindt u op de eerste etage van het WKZ, en is bereikbaar via de liften bij de hoofdingang. Hierna volgt de borden "poliklinieken". U kunt zich melden bij receptie 14.

Bezoek aan de polikliniek tijdens COVID-19

Wachttijden

Laatst bijgewerkt: 30-04-2020

In verband met het Corona-virus kunnen wij op dit moment geen juiste informatie ten aanzien van de wachttijden geven.

Belangrijk

Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Onze zorgverleners

Op de polikliniek allergologie zijn verschillende medewerkers werkzaam, zoals:

 • medisch specialist
 • artsen in opleiding (aios)
 • co-assistenten
 • verpleegkundigen
 • polikliniekmedewerkers

Tips voor het gesprek

Om samen met de arts te beslissen welk onderzoek of behandeling het beste bij u past, kan het helpen de '3 goede vragen' te stellen. Deze vragen zijn:

 • Wat zijn mijn mogelijkheden?
 • Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
 • Wat betekent dat in mijn situatie?

3 goede vragen

Meer informatie

Polikliniek

Verpleegafdeling

Ziekte

Onderzoek