Terug

Adoptiespreekuur

Het adoptiespreekuur vindt plaats op de polikliniek infectieziekten. Het is een spreekuur voor kinderen die uit het buitenland geadopteerd zijn.


Mijn patiënt doorverwijzen

Meer informatie

Dit is bijvoorbeeld schisis , een huidaandoening, het ontbreken van een deel van arm of been, een hartaandoening, een gehoorsprobleem of een infectieziekte zoals hiv of hepatitis B.

In het WKZ hebben de kinderartsen van de polikliniek infectieziekten veel ervaring met deze groep kinderen. Als het nodig is voor de behandeling van uw kind, werken de artsen nauw samen met artsen van een ander specialisme (bijvoorbeeld de plastisch chirurg , uroloog of orthopaed).

Als uw kind uit het buitenland geadopteerd is, raden wij u aan om een uitgebreid lichamelijk onderzoek te doen en onderzoek van het bloed, de urine en de ontlasting.
Zo bekijkt de arts of er parasieten in de ontlasting aanwezig zijn en ook of er aanwijzingen zijn voor infecties zoals tuberculose, hepatitis of hiv.

Tegenwoordig hebben de meeste adoptiekinderen speciale zorg nodig (special need/special focus).

Contact

De polikliniek infectieziekten is te bereiken op:

Als u een afspraak wilt maken op de polikliniek infectieziekten, hebt u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

088 75 540 75
Maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30.

Acute hulp

Als er zich tijdens de behandeling van uw kind situaties voordoen waarbij u direct advies nodig heeft, dan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de polikliniek infectieziekten en buiten kantooruren met uw huisarts. Deze verwijst u dan zo nodig door naar de afdeling spoedeisende hulp. Belt u alleen naar de polikliniek als de klacht of vraag te maken heeft met de reden waarom uw kind bij ons behandeld wordt. Neemt u voor andere zaken contact op met uw huisarts.

Route

De polikliniek infectieziekten vindt u op de eerste etage van het WKZ, receptie 4 en is bereikbaar via de liften naast de hoofdingang. Daarna kunt u de borden poliklinieken volgen.

Bezoek aan de polikliniek tijdens COVID-19

Onze zorgverleners

Op het adoptiespreekuur zijn verschillende medewerkers werkzaam, zoals:

  • medisch specialist
  • artsen in opleiding (aios)
  • co-assistenten
  • verpleegkundigen
  • polikliniekmedewerkers

Tips voor het gesprek

Om samen met de arts te beslissen welk onderzoek of behandeling het beste bij u past, kan het helpen de '3 goede vragen' te stellen. Deze vragen zijn:

  • Wat zijn mijn mogelijkheden?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van die mogelijkheden?
  • Wat betekent dat in mijn situatie?

3 goede vragen