Terug

CT-scan van de buik vanaf 12 jaar

CT-scan van de buik vanaf 12 jaar

Een ct-scanner is een apparaat dat een soort foto’s kan maken van de binnenkant van de buik. Dit gebeurt met röntgenstralen. Zo’n afbeelding noemen we een ct-scan. De dokter kan met de ct-scan de oorzaak van de klachten van uw kind onderzoeken.

Het onderzoek gebeurt op de afdeling radiologie. Het duurt ongeveer 30 minuten.

CT-scan in het bos

De CT-scanner en ruimte van het Wilhelmina Kinderziekenhuis zijn met een projectie en een zogenaamde levende muur in een kindvriendelijke omgeving getransformeerd. Speciale belichting op de apparatuur creëert een aangename gemoedstoestand. Kinderen kunnen voorafgaand aan de behandeling kiezen uit beelden en animaties die zij met comfort, rust of afleiding associëren. Op de muren van de CT-ruimte is een bos geprojecteerd waarbij dieren tevoorschijn komen. Ook wordt de ruimte gevuld met bos- en dierengeluid.  Deze transformatie zorgt er voor dat kinderen een CT-scan als een positieve belevenis ervaren zonder angst. Daarnaast krijgen kinderen, doordat ze zelf een afbeelding mogen kiezen, het gevoel controle of betrokkenheid te hebben bij het maken van de CT-scan.

CT-scan in het bos

De folder ct-scan is te vinden op de WKZ-kinderwebsite en is te bereiken door hier te klikken. Deze folder is zowel voor u als uw kind geschreven.

Voorbereiding uitklapper, klik om te openen

Wachttijden uitklapper, klik om te openen

Laatst bijgewerkt: 11-6-2018

Wachttijd diagnostiek CT-scan: 18 dagen

Uitleg wachttijden

Belangrijk

Dit is de gemiddelde wachttijd. De wachttijd kan per patiënt verschillen. Het is afhankelijk van de reden voor verwijzing.

Contact uitklapper, klik om te openen

Polikliniek

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.