Terug

CT-scan algemeen

CT-scan algemeen

Een CT-scanner is een apparaat dat een soort foto’s kan maken van de binnenkant van het lichaam, bijvoorbeeld van het hart of de nieren. Dit gebeurt met röntgenstralen. Zo’n afbeelding noemen we een CT-scan. De dokter kan met de CT-scan de oorzaak van de klachten onderzoeken.

Het onderzoek gebeurt op de afdeling radiologie. Het duurt ongeveer 30 minuten.

CT-scan in het bos

De CT-scanner en ruimte van het WKZ zijn met een projectie en een zogenaamde levende muur in een kindvriendelijke omgeving getransformeerd. Speciale belichting op de apparatuur creëert een aangename gemoedstoestand. Kinderen kunnen voorafgaand aan de behandeling kiezen uit beelden en animaties die zij met comfort, rust of afleiding associëren. Op de muren van de CT-ruimte is een bos geprojecteerd waarbij dieren tevoorschijn komen. Ook wordt de ruimte gevuld met bos- en dierengeluid.  Deze transformatie zorgt er voor dat kinderen een CT-scan als een positieve belevenis ervaren zonder angst. Daarnaast krijgen kinderen, doordat ze zelf een afbeelding mogen kiezen, het gevoel controle of betrokkenheid te hebben bij het maken van de CT-scan.

CT-scan in het bos

video qr code

In deze folder bevindt zich extra informatie door middel van een video. Scan de bovenste QR-code met uw telefoon om deze video te bekijken. Of bekijk de video via:

De folder CT-scan algemeen is te vinden op de WKZ-kinderwebsite en is te bereiken door hier te klikken. Deze folder is zowel voor u als uw kind geschreven.

Voorbereiding uitklapper, klik om te openen

Contact uitklapper, klik om te openen

Polikliniek

CT-scanner in het bos

Een CT-scan maken in een ruimte die eruit ziet als een bos, waarbij dieren tevoorschijn komen en bos- en dierengeluiden te horen zijn? Sindskort is dat mogelijk in het WKZ. Daar is een zogenaamd levende muur gemaakt waarop een bos is geprojecteerd. 

Voor meer informatie: www.vriendenwkz.nl/scan

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.

Contact

Afspraken

Afspraken en wachttijden

Patiëntgegevens

Voor professionals

Praktisch