Terug

Verblijf en bezoek in het Wilhelmina Kinderziekenhuis - coronavirus (Covid-19)

Veel gestelde vragen

Mag ik mijn kind/mijn partner bezoeken op de afdeling of mee naar een poliklinisch bezoek?

 • Bij een afspraak op de polikliniek en de dagbehandeling Kameleon kan maar één ouder of begeleider van het kind mee.
 • Op de verpleegafdeling mogen patiënten twee bezoekers per 24 uur ontvangen. 
  • Kinderen die zijn opgenomen mogen ook bezoek krijgen van hun broertjes/zusjes, als zij geen verkoudheids- of griepklachten hebben. 
  • Zwangere patiënten die zijn opgenomen mogen ook bezoek krijgen van hun eigen kinderen, als zij geen verkoudheids- of griepachtige klachten hebben.
 • Zwangeren kunnen maximaal één begeleider meenemen tijdens een afspraak op de polikliniek.
 • Op de OK van het WKZ en de uitslaapkamer mag maar één ouder of begeleider mee.

Mag ik mijn kind bezoeken als ik griepachtige verschijnselen heb?

Hebt u als ouder griepachtige verschijnselen (zoals koorts, verkoudheid en/of hoesten)? Blijft u dan thuis. Is bezoek toch nodig? Dan kunt u alleen het ziekenhuis bezoeken met een chirurgisch mondmasker. Deze dient u continu te dragen ter bescherming van anderen. U krijgt dit bij de ontvangstbalie in de hal van het WKZ. Gebruik van andere faciliteiten (zoals sanitair buiten de afdeling, de koffiecorner, de huiskamer, etc.) is dan niet mogelijk.

Verder vragen wij u uiteraard om ook op deze locaties de algemeen geldende hygiënemaatregelen in acht te nemen en de 1,5 m afstand. Voor eventuele vragen of toelichting kunt u terecht bij één van onze gastheren en -dames in de centrale hal.

Mag ik mijn kind bezoeken als ik in een gebied geweest waar code oranje of rood geldt?

Bent u pas geleden in een gebied geweest met code oranje of rood? Dan moet u eerst 10 dagen in thuisisolatie. Na deze 10 dagen thuis, kunt u op bezoek komen. Kan uw bezoek echt niet wachten? Overleg dan met de hoofdbehandelaar.  Bekijk hier welke gebieden code oranje of code rood hebben

Mogen broertjes, zusjes en/of anderen op bezoek komen?

Ja, vanaf 10 juli mogen broertjes en zusjes weer op bezoek komen op de verpleegafdeling. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als zij geen verkoudheids- of griepklachten hebben.

Waar kan ik als ouder/verzorger/partner verblijven in het WKZ?

Het heeft de voorkeur dat u zo min mogelijk gebruik maakt van de centrale ruimtes in het WKZ zodat het aantal contacten met anderen zo beperkt mogelijk is. Houdt in elk geval 1,5 m afstand van anderen. Mocht u toch even buiten de patiëntenkamer moeten verblijven, dan zijn er de volgende opties:

 • De koffiecorner (centrale hal)
  Hier is zitgelegenheid en er zijn voorzieningen voor eten en drinken. De koffiecorner is open op maandag t/m vrijdag van 8.00-19.00 uur. In het weekend is de koffiecorner gesloten.
 • Restaurant de Toverstaf en de Heksenketel
  Op de begane grond is restaurant de Toverstaf open met een beperkt assortiment. De openingstijden zijn tussen 11.00 -14.00 uur en tussen 16.00 – 19.00 uur.
 • Huiskamer op de verpleegafdeling
  Op veel afdelingen zijn huiskamers met koffie/thee voorzieningen. Vanwege social distancing is er beperkte capaciteit in de huiskamer. We vragen u te overleggen met de verpleging of u hier kunt verblijven.
 • Ronald McDonald huiskamer
  Deze huiskamer bevindt zich op de 2e verdieping en is op maandag t/m vrijdag open van 10.00-18.00 uur. Op zaterdag en zondag open van 12.00-18.00 uur. Tijden zijn onder voorbehoud. De huiskamer wordt op dit moment bemand vanuit medewerkers van de afdeling medische psychologie en maatschappelijk werk van het WKZ.

Kan ik in het Ronald McDonald Huis verblijven?

Het Ronald McDonald Huis is nog maar beperkt open. De Ronald McDonald Huizen hebben vanaf zaterdag 21 maart een tijdelijke, beperkte gastenstop. Ouders en broertjes en zusjes van zieke en zorgintensieve kinderen die nu al verblijven in het Ronald McDonald Huis, kunnen blijven zo lang als nodig is.

Ook voor nieuwe gezinnen met een ernstig ziek kind (zoals NICU/ IC) staan de deuren nog open. Het ziekenhuis beoordeelt op basis van de situatie of een gezin hiervoor in aanmerking komt.

Waar kan ik verblijven als ik niet in aanmerking kom voor het Ronald McDonald Huis?

Voor gezinnen waarvan hun kind met minder ernstige problematiek wordt opgenomen, zoeken wij een andere oplossing in samenwerking met hotels in de buurt. We beperken hiermee het aantal personen in het Ronald McDonald Huis, maar blijven beschikbaar voor gezinnen met een ernstig ziek kind. De verpleegkundige op de verpleegafdeling kan u hier verder mee helpen.