Terug

Onderzoek verloskunde

Onderzoek verloskunde

Met het wetenschappelijk onderzoeken bij de afdeling verloskunde zijn we op zoek naar nog betere zorg voor en behandeling van zwangeren en het ongeboren en opgroeiende kind.

HOTEL project uitklapper, klik om te openen

Stel: je zwangerschap verloopt niet zonder complicaties, en daarvoor is het nodig opgenomen te worden op een ziekenhuisafdeling. Een bijzonder project van het WKZ Geboortecentrum maakt het mogelijk om ook vanuit huis dezelfde zorg te bieden. Zwangeren kunnen vanuit huis de gezondheid van hun baby monitoren, zelf metingen uitvoeren en bijvoorbeeld zelf hartfilmpjes maken. Een multidisciplinair team in het ziekenhuis houdt dagelijks, maar op afstand, een vinger aan de pols. Een mooi voorbeeld van de intensieve samenwerking tussen gynaecologen, arts-onderzoekers, verloskundigen én de patiënt. Bekijk voor meer informatie de onderstaande video over je zwangerschap vanuit huis monitoren.

video qr code

In deze folder bevindt zich extra informatie door middel van een video. Scan de bovenste QR-code met uw telefoon om deze video te bekijken. Of bekijk de video via:

Het YOUth-onderzoek uitklapper, klik om te openen

YOUth is een uniek Utrechts onderzoek dat de ontwikkeling van opgroeiende kinderen volgt gedurende meedere jaren. Wat is de rol van de hersenontwikkeling op het gedrag van een kind? Welke rol spelen factoren zoals opvoeding, leeftijdsgenoten of televisie kijken? De antwoorden op dit soort vragen kunnen mogelijk de zorg voor kinderen verbeteren.

YOUth volgt kinderen vanaf de zwangerschap. Tijdens het onderzoek worden onder andere 3D-echo's gemaakt, waarvan je een aantal foto's mee naar huis krijgt. Kijk voor meer informatie op de YOUth website.

Logo YOUth onderzoek

Zwangerschapsdiabetes uitklapper, klik om te openen

In het SUGAR-DIP onderzoek vergelijken we we twee verschillende behandelingen voor zwangerschapsdiabetes.

Zwangerschapsvergiftiging of groeivertraging uitklapper, klik om te openen

In de SPAR studie proberen we uit te zoeken wat er misgaat in de aanleg van de moederkoek bij zwangerschapsvergiftiging of groeivertraging van de baby.

Kans op zwangerschapsdiabetes uitklapper, klik om te openen

In het RESPECT 2 onderzoek berekenen we of een zwangere een verhoogde kans heeft op zwangerschapssuikerziekte en bieden we haar zorg op maat.

MATISSE studie uitklapper, klik om te openen

Momenteel wordt in het Wilhelmina Kinderziekenhuis onderzoek gedaan naar een vaccinatie tegen het RS-virus bij zwangere vrouwen. Dit vaccin is ontwikkeld door Pfizer. Totaal zullen wereldwijd 9000 zwangere vrouwen meedoen aan deze studie, waarvan 150 uit Nederland.

Meer wetenschappelijk onderzoek uitklapper, klik om te openen

Bedankt voor uw reactie!

Heeft deze informatie u geholpen?

Graag horen we van u waarom niet, zodat we onze website kunnen verbeteren.

Contact

Afspraken

Afspraken en wachttijden

Patiëntgegevens

Voor professionals

Praktisch