Terug

Leef met je hart: Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen

Een aangeboren hartafwijking heb je voor het leven. Daarom zetten wij ons met hart en ziel in om dat leven zo goed en gezond mogelijk te maken. En dankzij de laatste kennis en de nieuwste behandelingen ter wereld, kan er gelukkig steeds meer.

Bij het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen UMC Utrecht in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) begeleiden we u, uw kindje en het hele gezin. Bij elke fase van het leven. Met oog voor het hart, hersenen en gehele groei. Zodat ook uw kind kan genieten van vriendjes, talenten en ervaringen. Én, net als elk ander kind, voluit kan leven. Niet ondanks, maar juist mét het hart. Vanaf het eerste begin, en alle jaren daarna.

Verhaal van Rens

Te horen krijgen dat uw baby een aangeboren hartafwijking heeft, komt hard aan. Zo ook bij de ouders van Rens. Met onze kennis, behandelingen en persoonlijke begeleiding hebben wij Rens en zijn ouders ondersteund. Gelukkig gaat het inmiddels heel goed met hem. Hij kan spelen en genieten, net zoals zijn vriendjes en familie.

Grote vragen over kleine hartjes

Hier vindt u antwoorden op vragen over aangeboren hartafwijkingen.

"Kan mijn kind met een aangeboren hartafwijking oud worden?"
Bekijk hieronder de video.

Deel uw ervaring

Ouders van kinderen met een aangeboren hartafwijking begrijpen elkaars situatie als geen ander. Daarom zijn wij een Facebook-groep gestart. Ouders kunnen hier hun ervaringen delen en elkaar tips geven. Ook leest u hier het laatste nieuws over het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen UMC Utrecht. Kom met elkaar in contact via het platform.

Ga naar de Facebook-groep

Thema’s binnen het centrum

Binnen het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen UMC Utrecht bieden we de meest innovatieve behandelingen, hebben we veel aandacht voor levensloopzorg en voor de begeleiding van uw kind en uw gezin.

Wetenschappelijk onderzoek

We doen veel onderzoeken naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van aangeboren hartafwijkingen. Een groot deel van het onderzoek wordt in samenwerking met de andere centra voor aangeboren hartafwijkingen in Nederland verricht en gefinancierd vanuit Stichting Hartekind. Ook Vrienden UMC Utrecht & Wilhelmina Kinderziekenhuis zet zich in voor ons onderzoek.

Corona en aangeboren hartafwijkingen

  • Heeft u vragen over het coronavirus en het beleid van het WKZ? We leggen u  graag onze coronamaatregelen uit.
  • Wilt u iemand spreken over algemene vragen over het coronavirus, bel het landelijke informatienummer: landelijk informatienummer 0800 1451 
  • Voor vragen over het coronavirus bij uw kind met een hartafwijking, zie https://www.hartekind.nl/coronavirus 
  • Heeft u alsnog vragen over uw kind met een hartafwijking, bel de polikliniek kindercardiologie in het WKZ: 088 75 54 700