Terug

Het Universitair Verloskundig Centrum Utrecht

Het Universitair Verloskundig Centrum Utrecht (UVC Utrecht) is de verloskundigenpraktijk van het WKZ geboortecentrum. Voor alle zorg rondom uw zwangerschap, bevalling en kraambed kunt u bij ons terecht. De verloskundigen van het UVC Utrecht houden spreekuur op negen locaties in en rondom Utrecht. Uw bevalling begeleiden wij in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Coronavirus (Covid-19)

In ons ziekenhuis liggen patiënten met een kwetsbare gezondheid. Onze patiënten zijn kwetsbaar en onze medewerkers onmisbaar. Om ervoor te zorgen dat we zorg kunnen blijven geven aan ieder die het nodig heeft, nemen we een aantal maatregelen. Lees hier meer. 

Lees meer

Onze verloskundigen zorgen ervoor dat u, uw partner en familie centraal staan. Mocht u of uw kindje extra zorg nodig hebben tijdens de zwangerschap, bevalling of de periode erna, dan wordt u direct geholpen door de gynaecologen, medisch verloskundigen en kinderartsen van het WKZ geboortecentrum. Dat betekent dat alle zorg onder één dak plaatsvindt.

Zwanger

Het UVC Utrecht is dicht bij u in de buurt. Tijdens uw zwangerschap begeleiden we u op een van onze negen spreekuurlocaties op het moment dat u goed uitkomt. U kunt ook op een van de avondspreekuren terecht. Op alle locaties kunt u terecht voor een echo.

U kunt kiezen voor reguliere controles of deelnemen aan centering pregnancy-bijeenkomsten, samen met andere zwangere vrouwen. 

Centering pregnancy

Voor uw zwangerschapscontroles kunt u in het WKZ geboortecentrum kiezen voor Centering Pregnancy; een vorm van zwangerschapsbegeleiding.

Lees meer

Bevalling

Uw wensen staan centraal, daarom stellen we samen met u een bevalplan op. Als het eenmaal zover is, begeleidt de verloskundige van het UVC Utrecht uw bevalling in het WKZ geboortecentrum.

Tijdens uw bevalling ondersteunen we u graag zodat de bevalling zo optimaal mogelijk verloopt. Zo helpen we onder andere met het opvangen van de weeën.  Vaak is het fijn verschillende houdingen uit te proberen. Een warm bad of douche kan al veel verlichting bieden. Soms is er meer nodig. Dan kan pijnbestrijding uitkomst bieden, bijvoorbeeld door middel van lachgas. In het WKZ geboortecentrum kunnen we 24 uur per dag gebruikmaken van een anesthesist en er is altijd een gynaecoloog aanwezig.

WKZ geboortecentrum

Kraambed

Normaal gesproken mogen u en uw kindje enkele uren na de bevalling naar huis. De verpleegkundigen en verloskundigen van het team Kraambednazorg van het UVC Utrecht houden nauw contact met uw kraamverzorgster en komen bij u thuis om te zien of het goed gaat met u en uw kind. 

Zes weken na de geboorte zien we u graag nog een keer terug voor een nacontrole op het spreekuur van de verloskundige.

En daarna

Bij het UVC Utrecht kunt u ook terecht als u na de bevalling een spiraaltje wilt laten plaatsen. De verloskundige neemt vooraf telefonisch de keuze uit verschillende spiralen met u door. Voor en na het plaatsen maakt zij een echo. Een paar weken na plaatsing ziet ze u terug voor controle.

Wettelijke positie UVC Utrecht

Het UVC Utrecht is onderdeel van UMC Holding bv.
KvK nummer van de Stichting Universitair Verloskundig Centrum te Utrecht: 30192827