Terug

Afspraak in het Wilhelmina Kinderziekenhuis - coronavirus (Covid-19)
Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Ik heb/mijn kind heeft binnenkort een afspraak. Gaat de afspraak door? uitklapper, klik om te openen

Wij nemen contact met u op over uw al geplande afspraak. De arts bepaalt of er een medische noodzaak is om uw kind in het ziekenhuis te ontvangen. Als deze noodzaak er niet is, wordt uw afspraak omgezet naar een telefonisch of videoconsult. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis blijft alle spoedeisende zorg en behandelingen die niet uitgesteld kunnen worden altijd leveren aan de patiënten.

Als uw geplande behandeling niet doorgaat, wordt u persoonlijk geïnformeerd. Uw behandelend arts bepaalt wat passend is voor uw situatie en informeert u hierover. Als de medisch specialist u echt moet zien, kunt u gewoon naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis komen.

Hebt u vragen?

Bel dan naar het speciale informatienummer: 088 75 59 900 of mail naar covid19@umcutrecht.nl

Let op!

Wij benaderen alle patiënten om te vragen of zij griepachtige klachten hebben, voordat zij een bezoek brengen aan het UMC Utrecht. Als de behandelend arts u wil zien, dan vragen wij u naar de speciaal ingerichte Cohort polikliniek te komen. Daarover ontvangt u persoonlijk bericht.

Kijk voor de laatste informatie op: www.hetwkz.nl/corona

Terug uit het buitenland?

Bent u of is uw kind de afgelopen 14 dagen op vakantie geweest naar het buitenland, in een gebied waar code oranje of rood geldt? Neem dan voor de afspraak contact op met de polikliniek. Bekijk hier welke gebieden code oranje of code rood hebben

Wat kan ik/mijn kind doen om verspreiding te voorkomen? uitklapper, klik om te openen

Onderstaande maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen (patiënten, bezoekers, zorgverleners en andere ziekenhuismedewerkers)
  • Was regelmatig uw handen.
  • Schud geen handen.
  • Hoest en nies in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Probeer zo min mogelijk aan uw gezicht te zitten (ogen, mond, neus).
  • Was altijd uw handen vóór het eten (ook voor tussendoortjes).