Op 6 april vond de feestelijke opening plaats van de overdekte brug die het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie (PMC) en het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) met elkaar in verbinding brengt. 

Tijdens de opening spraken zowel Diane Monissen (Voorzitter Raad van Bestuur PMC) als Mirjam van Velthuizen (Raad van Bestuur UMC Utrecht) de gasten toe over de bijzondere brug. Mirjam: "Deze brug is een mooie symbolische verbinding tussen de kennis en kunde van onze beide organisaties. We versterken elkaar. Waar het WKZ, als onderdeel van het UMC Utrecht, alles in huis heeft waar het gaat om intensieve zorg, OK zorg en radiologie, is het Prinses Máxima Centrum de expert op het gebied van oncologie. Met elkaar werken we aan het gemeenschappelijke doel om elk kind met kanker te genezen, met de best mogelijke kwaliteit van leven."

In het midden van de brug stond een grote ballonnenmuur met oranje en blauwe ballonnen. Om de opening officieel te maken prikten de leden van beide Raden van Bestuur en de kinderen die te gast waren de ballonnen een voor een door om de doorgang te openen. Bezoekers mochten als eerste gasten door de lange, kleurrijke brug lopen en kregen een rondleiding door het nieuwe Prinses Maxima Centrum.