Op zondag 1 juli trekken Edwin Evers, Rick, Niels en Jelte hun hardloopschoenen uit de kast en rennen zij samen met 538-luisteraars en bekende vrienden van ‘Evers Staat Op’ voor het goede doel. In een fun run van 5.38 kilometer wordt zoveel mogelijk geld opgehaald, dit jaar voor Spieren voor Spieren. 

De opbrengst van de ‘Evers Staat Op Run’ wordt gebruikt als bijdrage voor het realiseren van een speciaal 'Inspanningslab' binnen het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Het Kindercentrum is dé plek in Nederland voor de beste diagnose, behandeling en zorg voor kinderen met een spierziekte. Door de uitbreiding met het Spieren voor Spieren Inspanningslab komen zorg en onderzoek naar bewegen, sport en training bij kinderen met een spierziekte samen op één plek. 

538-reporter Jelte van der Goot reisde vanochtend af naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis. Daar sprak hij met neuroloog Ludo van der Pol in het Spieren voor Spieren Kindercentrum, die uitlegde waarom het Inspanningslab zo belangrijk is. Ook onthulde hij daar al een prachtige eerste tussenstand: er is al €100.000,- opgehaald! 
 
Het fragment met de onthulling en een interview met Ludo van der Pol over Spieren voor Spieren.