Op 12 juni 2018 zijn drie nieuwe operatiekamers in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ), onderdeel van het UMC Utrecht, gefaseerd in gebruik genomen. Deze extra operatiekamers zijn nodig om operaties voor patiënten van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie te verzorgen. “Het Wilhelmina Kinderziekenhuis faciliteert deze zorg voor het Prinses Máxima Centrum,” vertelt projectleider Berthilde van de Bospoort. “Daarom was het nodig het OK complex in het WKZ uit te breiden.”

“De bouw van de nieuwe OK’s is ongelofelijk snel gegaan,” zegt Van de Bospoort. “Medio december vorig jaar is de eerste paal geslagen en nu draaien we drie nieuwe volwaardige OK’s die voldoen aan de huidige wet- en regelgeving waaronder de laatste WIP richtlijn.” 

In 2022 zullen de andere 9 operatiekamers van het kinderziekenhuis worden gerenoveerd. Naast het OK-complex gaat het Wilhelmina Kinderziekenhuis de komende jaren ook de Kinder Intensive Care uitbreiden en vernieuwen en het Geboortecentrum renoveren. Met deze grondige verbouwingen creëert meer rust en privacy voor patiënten en hun familie in eenpersoons- en gezinskamers, aangename ruimtes om te verblijven en een prettige werkomgeving voor medewerkers. De verbouwingen duren tot 2023.