Het Ronald McDonald Huis Utrecht heeft maandag 11 december j.l. een dependance in gebruik genomen: het Buitenhuis in De Bilt. Het Ronald McDonald Huis is heel blij dat ze deze extra kamers kunnen aanbieden aan de familie van kinderen die in het Wilhelmina Kinderziekenhuis of Princes Maxima Centrum zijn opgenomen. Een groot voordeel is dat het Buitenhuis 2,7 km van het WKZ en PMC vandaan ligt, waardoor de aanmeldingen binnen blijven lopen.

Het Buitenhuis heeft zes slaapkamers met een eigen badkamer (douche en toilet), gemeenschappelijke keuken, woonkamer, verwarmd terras en een prachtige tuin. In de bijgebouwen vinden de ouders een wasruimte (wasmachines en drogers) en fietsen die uitgeleend worden. Wanneer ouders en broertjes/zusjes een verblijf nodig hebben in de buurt van het WKZ of PMC, wordt er gekeken of het mogelijk is een kamer toe te wijzen in het Huis Utrecht of in het Buitenhuis De Bilt. Of er een kamer toegewezen wordt ligt aan de afstand tussen het huis van de familie en het ziekenhuis en de situatie van het kind.
 

Contact

Wilt u meer informatie over de verblijfmogelijkheden van het Rondald McDonald Huis? Neem dan contact op via: 030-256.33.33 of kijk op de website https://www.kinderfonds.nl/huis-utrecht/het-huis/logeren-het-huis
 

Bereikbaarheid

Auto: Het Buitenhuis is goed te bereiken met de auto en biedt gratis parkeermogelijkheden voor de deur.
Openbaar vervoer: Vanaf het WKZ bus 31 richting Bilthoven NS, via RIVM tot aan De Bilt, De Holle Bilt (4 minuten) vervolgens 650 meter lopen (8 minuten).