Op donderdag 14 december opende bestuurslid Mirjam van Velthuizen, samen met de collega’s van de OK’s, de bouwplaats van de tijdelijke huisvesting voor drie extra OK’s. Dat deden ze – heel toepasselijk- door met een scalpel het bouwlint door te snijden. “Samen met de brugverbinding met het Prinses Maxima Centrum (PMC) is dit één van de eerste zichtbare dingen van de verbouwing,” lichtte Mirjam toe. De OK’s gaan vanaf eind mei 2018 in bedrijf. 
 
Mirjam: “Als het Prinses Máxima Centrum open gaat, zal onze zorgvraag voor OK en IC toenemen omdat het WKZ deze zorg voor het PMC faciliteert. Daarom gaan we het OK complex in het WKZ uitbreiden en vernieuwen. Eerste stap daarin zijn deze drie extra OK’s.” Een groot team is al maanden samen met aannemer Jan Snel en energiebedrijf ENGIE hard aan het werk om deze bouw voor te bereiden. 
 
De verbouwing gaat voor overlast zorgen,” zei Mirjam. “We zouden willen van niet, maar helaas is het niet anders. Er zijn parkeerplekken afgesloten en er zal lawaai zijn. Uiteraard zullen we zoveel mogelijk maatregelen nemen om de overlast voor patiënten en medewerkers te minimaliseren.” Mirjam eindigde positief. “Houd het einddoel op jullie netvlies: een vernieuwd Wilhelmina Kinderziekenhuis waar we samen de gezondheid van kinderen verbeteren en de zorg van morgen creëren.”